Apolitični

Kabinet grafike HAZU raspisao natječaj za hrvatski trijenale crteža

Raspisan je natječaj za prijavu radova za 5. hrvatski trijenale crteža, kojega organizira Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije djela hrvatskih umjetnika s ciljem afirmiranja crteža kao samostalne likovne discipline te poticanja stvaralaštva u tom mediju.

Radove prijavljene na javni natječaj, koji je otvoren do 15. ožujka, žiri će odabrati po kriteriju izvrsnosti i u skladu s propozicijama reguliranim Pravilnikom, ističu iz Kabineta grafike. Autorica koncepcije Trijenala je Slavica Marković.

Ovogodišnji trijenale se temelji na autorskom konceptu sučeljavanja antologijskih crteža Miroslava Kraljevića iz fundusa Kabineta grafike i suvremenih intimnih crteža maloga formata sedmero odabranih suvremenih umjetnika različitih generacija, od Biserke Baretić i Zlatka Kesera, do Mirjane Vodopije, Davora Vrankića, Tomislava Buntaka, Ines Matijević-Cakić i Ive Ćurić.

Izložbe ovogodišnjeg trijenala crteža bit će postavljene u prostorima Kabineta grafike HAZU, u Galeriji Forum, te u Dvorani X Strossmayerove galerije starih majstora.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock