Apolitični

„Jurini jablani” – posvećeni Juri Kaštelanu

Već sedamnaest godina prigodna manifestacija govori dosta, premda nikad dovoljno o našem pjesniku – Juri Kaštelanu i njegovim djelima, („Jurini jablani”).

Program će se održati 26. kolovoza (petak) s početkom u 20 sati u Zakučcu, kraj Omiša, u Svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Djelo velikog pjesnika Jure Kaštelana, utemeljitelja hrvatskog modernog pjesničkog izraza, slavi se već 17. put na književno-kulturnoj manifestaciji „Jurini jablani” koja će se održati 26. kolovoza (petak) s početkom u 20 sati u Zakučcu, kraj Omiša, u Svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića.

„Jurini jablani”

O utjecaju Jure Kaštelana na suvremenu hrvatsku književnost govorit će akademik i književnik Jakša Fiamengo, dramski umjetnici Anastasija Jankovska, a Trpimir Jurkić izvest će dramsko-poetski recital iz Kaštelanova opusa uz glazbenu pratnju na violini višestruko nagrađivane prof. Jelene Šimić.

Poseban gost je književnica, dr. Zdenka Čorkalo koji će reći nešto o svom spisateljskom radu i čitati pobjedničku priču „Voda” iz svoje knjige Lijek za srce. Priča o našem pjesniku iz godine u godinu povećava broj onih koji u drugoj polovici kolovoza žele doći na manifestaciju posvećenu utemeljitelju hrvatskog modernog pjesničkog izraza, Juri Kaštelanu.