Apolitični

Jubilarno deseto izdanje festivala Dani klasične gitare u Split dovodi flamenco spektakl

Jubilarno deseto izdanje festivala Dani klasične gitare, održat će se u Splitu od 2. do 5. studenoga, a posjetitelje očekuju četiri koncerta vrhunskih svjetskih gitarista. Tri koncerta će se održati u Splitu u koncertnoj dvorani Hrvatski dom, a jedan koncert u Solinu u Domu kulture Zvonimir.

– Posebna misija festivala je pružanje prilike talentiranim mladim gitaristima kako bi kroz javne nastupe stekli dragocjeno iskustvo muziciranja pred većim auditorijem. Također, cilj je da kroz rad s vrhunskim svjetskim gitaristima steknu dragocjena znanja za napredak i poticaj za daljnji rad, kazao je Josip Dragnić, umjetnički direktor festivala.

„Festival otvara trenutno najbolji svjetski gitaristički duo kojeg čine virtuozi Aniello Desiderio iz Italije i Zoran Dukić iz Hrvatske. To će biti prvi puta da se kao duo predstavljaju  hrvatskoj publici, i to programom naziva „Gitara od A do Z“ kojim osvajaju pozornice diljem svijeta.

Potom slijedi koncert mladih hrvatskih virtuoza predvođenih Lovrom Peretićem koji je ovogodišnji pobjednik najvažnijeg gitarističkog natjecanja na svijetu “Guitar Foundation of America”. Uz Lovru će na istom koncertu nastupiti i Natan Zlodre, Silvio Bilić te Miroslav Mrass. Oni su izdanci splitske umjetničke akademije i zajedno dobitnici više od 50 nagrada i priznanja na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i širom Europe.

Pojedinačne ulaznice za koncerte po cijeni od 80, odnosno 100 kn, mogu se nabaviti putem sustava Adriaticket i Croatiaticket, online i na prodajnim mjestima, kao i na blagajni koncertne dvorane Hrvatski dom sat vremena prije početka svakog koncerta. Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposleni ostvaruju pravo na 50 % popusta na pojedinačne ulaznice uz obavezno predočenje dokaza o svom statusu. Pretplatnici Hrvatskog doma Split ostvaruju 20 % popusta na kupnju pojedinačnih ulaznica. U ponudi je i „blok ulaznica“ za dva koncerta u Hrvatskom domu po cijeni od 150 kn. Ulaz na koncerte mladih virtuoza u Splitu i dua Guirimbadu u Solinu je slobodan.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay