Apolitični

Jozo i ŽNK Marjan Split

Ženski nogometni klub Marjan osnovan je 6. ožujka 2003. godine. Trenutačno se natječe u drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene – skupina zapad. Preživljavaju zahvaljujući njemu, tom tvrdoglavom gospodinu, koji ne odustaje. Većina bi davno digla ruke i podigla sidro, ali vrijedni Jozo ima svoju viziju i zbog toga klub ide dalje.

– Samo malo nam treba, barem teren da dobijemo. Trenutno imamo pedesetak djevojaka u raznim kategorijama. U prvoj ženskoj ligi borimo se za ostanak, curice U-15 bile su dva puta treće u Hrvatskoj, a ove najmlađe igraju u ligi dječaka. I često pobjede svoje vršnjake – kazuje Pirić.

Ove riječi su otišle u javnost prije godinu i pol, no sada je priča ipak malo drukčija, ozbiljnija jer su neke institucije poput grada Splita i županije shvatile kako i djevojke koje igraju tipičnu mušku igru zavrijeđuju posebnu pozornost. Svojim angažmanom dodatno obogaćuju športski život Dalmacije pa je ovo i bio povod da ugostimo tajnika ŽNK Marjan Split gospodina Jozu Pirića.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/Jozo-Pirić.mp3″]

Trebalo je godina i godina upornog rada, truda ,želje i odricanja da ih mnogi shvate ozbiljno i došlo je to vrijeme. Stoga su posebno zadovoljni u klubu koji uz potporu zajednice ima sjajnu budućnost.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/Jozo-Pirić-2.mp3″]

Za kraj priče o djevojkama nogometašicama donosimo i neke od naslova u medijskim kućama.

 

Sretno djevojke!

Foto: ŽNK Marjan

Više u kategoriji: Šport

D. Šabić, mag.nov.