Apolitični

Joško Stella: Zadovoljni smo početkom glavne turističke sezone

Joško Stella jako je zadovoljan brojkama dolaska i noćenja domaćih i stranih gostiju u prvih pola godine.
Joško Stella nam potvrđuje turistički promet na području Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje od prvih šest mjeseci 2016.
– Odmaralo je 649 tisuća turista, što je 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, te je ostvareno oko 2,7 milijuna noćenja, odnosno 9 posto više nego 2015. godine. Pozitivnom trendu rasta turističkog prometa najviše su pridonijeli strani turisti kojih je došlo oko 565 tisuća ili 6 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, a porast od 10 posto ostvarili su i s približno 2,5 milijuna noćenja. Sa zabilježenih 83 tisuće dolazaka, ostvaren je za 7 posto veći broj dolazaka domaćih turista, dok je u noćenjima s brojkom od 250 tisuća noćenja zabilježen pad noćenja domaćih turista od 1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Joško Stella: Smiješi nam se još jedna sjajna turistička godina

Turistički promet na području Splitsko-dalmatinske županije za razdoblje – lipanj 2016.
Ukupno je ostvareno oko 334 tisuće dolazaka domaćih i stranih gostiju, što je porast od 6 posto u odnosu na lipanj 2015. godine. Pri tome je evidentirano oko 1,6 milijuna noćenja domaćih i stranih gostiju, a što je porast od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu. Strani turisti ostvarili su poraste u dolascima i noćenjima, pri čemu je s cca 312 tisuća dolazaka ostvaren porast od 7 posto u dolascima, a s registriranih približno 1,6 milijuna noćenja porast od 9 posto u noćenjima.

Ove informacije potvrđuje sa zadovoljstvom direktor županijske turističke zajednice Joško Stella s kim smo razgovarali u Splitu, s obzirom na to da je grad podno Marjana prepoznatljiv kao turističko odredište i destinacija velikog broja stranih, ali i domaćih gostiju koji posjećuju Lijepu Našu.
Dotaknuli smo se i prigodnih manifestacija koje se nadišle lokalnu i područnu razinu bogatstvom svog izričaja i promocije povijesnih vrijednosti. No, uostalom, pogledajmo što nam je kazao prvi čovjek turizma najturističkije županije, gospodin Joško Stella.