Apolitični

Josipa Lisac zapjevala u filmu Rajka Grlića

Najavljivani film redatelja Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske”, u hrvatskim kinima premijerno će se prikazati 6. listopada, a njegova premijera nestrpljivo se iščekuje nakon što je puštena pjesma koju u filmu izvodi Josipa Lisac „Riječ koja nas je uvrijedila”.

Pjesma „Riječ koja nas je uvrijedila” nastala je na predlošku pjesme autorice Vesne Parun, a glazbu je skladao Duke Bojadziev koji također potpisuje i aranžman te produkciju pjesme.

„Ustav Republike Hrvatske” ljubavna je priča o mržnji na čije se tešku i duboku tematiku savršeno nadovezala vokalna interpretacija i snaga glasa Josipe Lisac. Film „Ustav Republike Hrvatske” priča je o našoj svakodnevici, netrpeljivosti prema drugačijem te predrasudama i mržnji prema svemu što nije u okvirima usustavljenog standarda. S druge strane, film Rajka Grlića priča je o hrabrosti i ljubavi, jednostavnosti i pokušaju ustrajanja u onome što volimo i što jesmo u konačnici. Vokalna interpretacija glazbene dive Josipe Lisac s lakoćom se nadovezala na duboku tematiku filma, tvoreći specifični motiv u filmu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Podsjetimo, Rajko Grlić je za film „Ustav Republike Hrvatske”osvojio nagradu Grand Prix na Montreal World Film Festivalu u kolovozu ove godine.

Glavnu ulogu u filmu tumači srpski glumac Nebojša Glogovac, nositelj priče o ljubavi koja je nadišla mržnju i predrasude. Sam Glogovac kaže da je ovo najkompleksnija uloga koju je do sada igrao. Uz Nebojšu Glogovca u filmu se pojavljuje i Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Film je snimljen pod redateljskim okom Rajka Grlića koji je ujedno napisao i scenarij za film.

Film „Ustav Republike Hrvatske”u hrvatska kina stiže 6. listopada, a svi koji nestrpljivo očekuju novu hrvatsku filmografsku uspješnicu mogu poslušati pjesmu Josipe Lisac „Riječ koja nas je uvrijedila” kao svojevrsnu uvertiru u film o ljubavi do koje se dolazi hrabrošću i pobjedom nad mržnjom i predrasudama.