Apolitični

Još jedno priznanje gradu Zadru

Grad Zadar ove godine zaista se, prvenstveno kada je u pitanju kulturna i prirodna baština, pokazao u svom najboljem svjetlu. Nakon što mu je dodijeljena titula Top destinacije, koju je u ovoj sezoni i potvrdio odličnom turističkom ponudom koju je prepoznao rekordan broj posjetitelja grada, ovih dana dodijeljeno mu je još jedno priznanje.

Naime, ugledni američki magazin čija je osnovna tematika vezana uz putovanja, Condé Nast Traveller, u svom posljednjem izdanju grad Zadar proglasio je svojevrsnim „hotspotom” i gradom na čijim se ulicama lako mogu izbjeći prevelike gužve kakve se sreću primjerice u Splitu ili Dubrovniku.

Autor članka James Stewart u Condé Nast Travelleru Zadar je opisao kao grad na obali u kojem prevladava opuštajuća atmosfera i gostoprimstvo. Naglašava da Zadar, iako u blizini otočnih plaža i poželjnih destinacija za zabavljanje, nije isključivo tranzitno mjesto, već destinacija u koju posjetitelji dolaze ciljano i odlaze iz nje zadovoljni i puni dojmova.

James Stewart grad Zadar opisuje kao idealno malen grad kojeg stignete i u jutarnjoj šetnji prepješačiti, ali opet s druge strane, to je grad koji krije puno zanimljivosti i neotkrivenih kutaka koji će vas svakom sljedećom uličicom iznova iznenaditi.

Kroz cijeli članak James Stewart otkriva mjesta koja se nikako ne smiju zaobići ako se nađete u Zadru uključujući kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu grada, ali i brojna mjesta za zabavu i opuštanje kojima grad obiluje. Ne treba ni spominjati oduševljenje koje je autora članka obuzelo upoznajući grad Zadar te neobične atrakcije koje se u gradu nalaze, poput instalacije Pozdrava Suncu i Morskih orgulja.

Svoj članak, James Stewart završio je citirajući Alfreda Hitchcocka rečenicom o najljepšem zalasku sunca na svijetu, pa ne sumnjamo da će nakon ovako dobre recenzije grad Zadar samo nastaviti brojati posjetitelje željne ljepota Jadrana u mirnom i opuštajućem ambijentu predivnog povijesnog i kulturnog grada na sjeveru Dalmacije.