Apolitični

Još jedan palac dolje platformi budućnosti: Disney otpustio cijeli odjel za razvoj metaverzuma

Iz Disneya su najavili oko 7 tisuća otkaza, a među inim, otkaz su dobili svi zaposlenici odjela za metaverse, osim njegova direktora koji će dobiti novu poziciju unutar tvrtke.

Na krilima Zuckerbergove priče o metaverzumu i druge kompanije počele su eksperimentirati s virtualnim svjetovima i investirati novac u metaverzum. No inflacija i kriza napravili su svoje tako da su se kompanije odlučile povući iz neprofitabilnih poslova. Isto je napravio i Disney te je jedina osoba koja je preživjela čistku u tom odjelu Mike White, koji će biti premješten u neki drugi odjel unutar tvrtke.

Posljednjih mjeseci fokus tehnološke industrije prebacio se na umjetnu inteligenciju. AI revolucija počela je s chatbotom ChatGPT te danas brojne tvrtke ulažu mnogo novca u razvoj AI i alata baziranih na umjetnoj inteligenciji, pa možemo očekivati da će, pri razmišljanju o tehnologijama budućnosti, za većinu tvrtki AI svakako biti ispred još nedokazanih virtualnih svjetova kojai bi mogli postati profitabilni tek u nekoj daljoj budućnosti.

Izvor: WSJ

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay