Apolitični

Jesu li rezultati na Googleu zaista sve lošiji? Evo što je pokazalo istraživanje

Jeste li u posljednje vrijeme primijetili da su se rezultati pretraživanja na Googleu pogoršali? Ako da, niste jedini, a da s guglanjem dobivamo sve lošije rezultate sada je pokazalo i istraživanje koje su proveli njemački znanstvenici sa sveučilišta u Leipzigu i Weimaru te iz centra za analizu podataka i umjetnu inteligenciju iz Dresdena. Oni su proveli istraživanje nad više tisuća rezultata pretraživanja za recenzije proizvode.

Rezultati koje su dobili pokazuju kako je na internetu sve veća količina sadržaja loše kvalitete i web-stranica prepunih spama koje su optimizirane za tražilice tako da se, umjesto korisnih rezultata, među rezultatima pretraživanja često pokazuju linkovi na takve stranice.

Stručnjaci takve stranice nazovaju “SEO spamom” jer su napravljene prvenstveno za algoritam Googleove tražilice, a ne zato kako bi korisnici na njima pronašli odgovor na svoje upite.

Situacija bi u budućnosti mogla biti još gora jer bi veliku ulogu u stvaranju stranica i njihovoj prilagodbi za pretraživanje na webu mogla imati umjetna inteligencija.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Image by Alexandra_Koch from Pixabay