Apolitični

Jelena Perčin poručuje: Mladi, budite svoji!

Lijepa, zanimljiva i rado viđena dama u svijetu hrvatske glumačke umjetnosti – Jelena Perčin uživa u svom poslu, a to se može primijetiti iz njenog izgleda, angažiranosti u filmskim rolama i posebno kad ste s njom u društvu. Imao sam je priliku upoznati na nekoliko zajedničkih festivalskih nastupa te sam se i uvjerio kako je jednostavna, inteligentna i vrlo radišna. A kako vrijeme polako prolazi, njoj pristižu ponude za glumačke angažmane, a s tim i razmišljanje da je odlična stvar puno raditi i biti zadovoljan svojim radom.
A evo što nam je Jelena otkrila u telefonskom razgovoru…
Draga Jelena, često te u posljednje vrijeme viđamo na malim ekranima, pa i u nekim video spotovima. Znači li to da si maksimalno angažirana kao glumica ?
– Jesam. Sretna sam da mogu raditi posao za koji sam se školovala i koji volim i da još od toga mogu živjeti. Hvala dragom Bogu na toj milosti.

Kada netko u svijetu glume i umjetnosti toliko puno radi, koliko mu ostaje slobodnog vremena za sebe, obitelj, prijatelje?
– Jako malo. Gluma nije samo posao, već i poziv koji zahtijeva potpunu predanost. Nemam radnog vremena, često radim preko 12 sati na dan, zato jako cijenim svoje slobodne trenutke i pomno biram s kim ih provodim.
Jelena, može li se u današnje vrijeme pristojno živjeti od profesije s kojom se ti godinama baviš?
– Mislim da to ovisi o angažiranosti glumca. Imala sam sreću da sam rano počela raditi i da sam uspjela zadržati kontinuitet rada, kako na daskama tako i pred kamerom. Mladim glumcima je teško, velika je lutrija uopće dobiti priliku. Voljela bih da i kazališta i televizije više riskiraju i pruže priliku novim generacijama.
Ti si s krajnjeg juga Hrvatske. Koliko te tvoje Konavle tijekom godine vide i kada posjetiš mjesto svog odrastanja te kako i s kim najradije provodiš vrijeme?
– Konavle me vidi manje no što bih ja to htjela, uglavnom ljeti i uoči Božića kad rado sudjelujem na festivalu Mirisi Božica u Konavlima, kao i u svim aktivnostima udruge Agroturizam Konavle. Kako godine prolaze, sve više mi more nedostaje i maštam da ću se jednom vratiti.
Mediji te na jedan način vole, prihvaćaju i pozitivno o tebi razmišljaju. Kako se u njemu snalaziš i je li bilo nezgodnih i neugodnih trenutaka?
– S medijima nikad ne znaš na čemu si. Čas te hvale, pa onda pak pišu razne gluposti, tako da ih volim držati na distanci i uglavnom im ne pridajem veliku pažnju.

 

Često mijenjaš boju kose, a u glumačkom svijetu stil oblačenja i frizuru. Kako si zadovoljna kao plavuša kako te viđamo u zadnje vrijeme?
– Promjene u mom poslu su nužne i volim ih. Daju neki novi elan. Tako je bilo i s plavom kosom. Bio je to izvrstan izbor za ulogu Mirande u seriji Kud puklo da puklo. Kad se odlučim za promjenu, manje me brine kako ću se ja osjećati privatno, važnije mi je da to bude u karakteru lika koji gradim.
Hvala ti Jelena za ovih nekoliko odgovora i za kraj, ponešto o planovima i kratka poruka mladim ljudima koji žele zarađivati za svoj život ispred kamera, svjetla i na pozornicama?
– Planove ne radim, volim iznenađenja koja nosi život. A mladima bih poručila da budu svoji, da budu autentični i da ne odstupaju od svojih kriterija.
Hvala. Poljubac.
Osobno i u ime Terracon News-a ti želim puno zdravlja, sreće i ugodnih umjetničkih trenutaka.
Još jednom zahvaljujem Denis.
Više u kategoriji: Osobe; Život
Foto: facebook.com
D: Šabić, mag. nov.