Apolitični

Jedno je od rješenja plaćanje pretplate: YouTube dijelu korisnika prijeti blokadom sadržaja

Kako nitko ne želi gledati oglase uz videe, YouTube je korisnicima ponudio mogućnost uživanja u sadržaju bez reklama. Naravno, u tom slučaju potrebno je plaćati pretplatu. Donedavno ta je pretplata iznosila 11,99 dolara mjesečno, a cijena je sada porasla na 13,99 dolara, koliko je svaki mjesec potrebno platiti za YouTube Premium.

Dio korisnika ipak je pronašao način na koji može besplatno gledati sadržaj na tom servisu, a da im se pri tome ne prikazuju oglasi – korištenjem ad blockera. Ekipa iz YouTubea, naravno, nije zadovoljna time.

YouTube je sada ponovno intenzivirao svoju kampanju borbe protiv ad blockera te su se onima koji ih koriste počele pojavljivati skočni prozori u kojima ih se upozorava da time krše pravila korištenja ove stranice.

Ako žele nastaviti gledati sadržaj na YouTubeu, trebaju ili isključiti takve programe ili u postavkama omogućiti prikaz oglasa na YouTubeu. Nekima se pojavljuju i poruke da, nakon tri pregledana videozapisa, ako i dalje budu imali blokator oglasa, više neće moći gledati videa na toj stranici.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay