Apolitični

JEDNA NOĆ NA ZRĆU: ‘Plesom tjeramo virus‘

A staro normalno je na Zrću u punom pogonu. Očekivano, na plažu nema ulaza bez covid-putovnica, potvrda o cijepljenju ili negativnog brzog antigenskog testa, koji se na licu mjesta može napraviti za 100 kuna, i to u roku petnaestak minuta.

I nestat će. Do tada, treba plesati. Uz Covid potvrde. Mnogi ih na Zrću, ipak, nisu imali, pa smo tako vidjeli i one koji su se na plažu pokušali prošvercati. Ipak, nije im uspjelo, a i zaštitara ovih dana na Zrću, čini se, ima skoro kao partijanera.

Neki oduševljeni Česi, što mašu hrvatskom zastavom pod zvjezdanim nebom Papaye dok plešu na ritam starijih MTV r`n`b uspješnica, govore mi kako ovakvih partija u Češkoj – nema. 

Četiri mala piva, s druge strane, koštaju 160 kuna.

Za moćnim DJ pultom kultne Papaye stoji jedno poznato lice. DJ Toni Dalić (28), sin izbornika naše reprezentacije Zlatka Dalića. Toni Dalić, kada ne vodi NK Varaždin s direktorske pozicije, izvrstan je DJ, koji zna osjetiti bilo publike i dati joj ono što želi.

Samo uz covid potvrde

Nakon više od godinu dana, ljudi u klubovima na Zrću opet dočekuju jutarnje sunce. Nove Vladine mjere vrlo su jasne: oni koji su se cijepili mogu se vratiti na staro normalno, oni koji nisu i dalje će biti pod restrikcijama. Ugostitelji su dobili na izbor: ili će raditi s covid-putovnicama i bez restrikcija ili bez tih, kako ih zovu, “zelenih certifikata”, ali uz razmake, sjedeća mjesta na događajima, mjerenja temperature i ostale napore. Na Zrću su se svi klubovi odlučili za prvu opciju. 

– Samo da nas ne stopiraju. Mi smo važan faktor ovdje. Plesom tjeramo virus. Znaš li to? Poruči tako stožeru, napiši to – govori mi hostesa na izlasku iz kluba.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay