Apolitični

Jedinstvene skulpture osvojile zagrebačke trgove: Predstavljamo ‘Sit&Meet’ – Stazu hrvatskih velikana

Faust Vrančić, Slavoljub Penkala, Nikola Šubić Zrinski, Nikola Tesla, Marko Polo (podsjećamo, spekulira se da je rođen na Korčuli) i Ivan Meštrović dio su velikana koje ovih dana možete susresti na zagrebačkim ulicama i trgovima. Riječ je o novoj kulturnoj i turističkoj atrakciji hrvatske metropole. Naime, središte Zagreba je, u sklopu projekta promocije hrvatskih velikana ‘Sit&Meet – Staza hrvatskih velikana’ obogaćeno s trinaest skulptura najznačajnijih i najpopularnijih hrvatskih velikana

Atraktivni hrvatski velikani već privlače inozemne turiste i pojavljuju se na popularnim selfijima, a skeniranjem bar-koda mogu se saznati imena velikana i najvažnije informacije o svakome od njih. Kupnjom ture preko službene web stranice može se rezervirati jedna od tura po Stazi hrvatskih velikana – kratka, duga ili self-guided tura (prva takva u Hrvatskoj) te doznati dodatne zanimljivosti poput prijateljstva Marina Getaldića sa slavnim Galileom ili čuvene sopranistice Milke Trnina po kojoj je nazvana popularna čokolada.

Vođene ture kreću svaki dan u 10:30 iz Vlaške

Vođene ture kretat će svakim danom u 10:30 iz Vlaške ulice. Kratka tura uključuje upoznavanje osam velikana, kušanje lokalnih proizvoda i ulaznicu za uspinjaču, dok duža tura obuhvaća upoznavanje svih trinaest velikana, uz dvije okrjepe i ulaznicu za uspinjaču. Sit&Meet ujedno je i prva self-guided tura u Hrvatskoj, koja će aktivna postati od ovoga četvrtka, pa kroz zabavnu i dinamičnu interpretaciju audio vodiča i sami možete upoznati neka od najvećih imena hrvatske povijesti.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Marko Polo, Sit&Meet – Licencirane fotografije – Autor: n.n.