Apolitični

Jedinstvena utrka u Hrvatskoj: 300 Djeda Božićnjaka u Zadru na opće oduševljenje malih i velikih

Jedinstvena utrka u Hrvatskoj: 300 Djeda Božićnjaka u Zadru na opće oduševljenje malih i velikih

Druga po redu Utrka Djedica održala se u utorak, 20. prosinca. Na njoj je nastupilo 300 sudionika koji su krenuli s Trga Petra Zoranića, preko Kalelarge i Foruma, da bi utrku završili ondje gdje su i započeli.

Treći utorak u prosincu donio je atraktivnu utrku Djedova Božićnjaka koja se ove godine održala po drugi put u Zadru.

Večeras je 300 „djedica” preplavilo Kalelargu. Ova jedinstvena, druga po redu „Utrka Djedova Božićnjaka” obično se održava u svjetskim metropolama i jedina je takve vrste u Lijepoj Našoj.
Utrka nije bila natjecateljskog karaktera, ali je bilo važno proći planiranu rutu od Trga Petra Zoranića preko Kalelarge do Foruma, natrag Borellijevom ulicom do Kalelarge i natrag na Trg Petra Zoranića, gdje je bio start, a ujedno i cilj.
Prošle se godine ova utrka održala po prvi put u Zadru jer se, sa svojom agencijom „Idi za srcem”, u rodni grad vratio inicijator utrke Aleksandar Kovačević.
U sklopu zabavnog programa nastupili su: Zbor Magnificat, Zadarske Mažoretkinje, Zbor Ožanić (Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića), Plesna udruga „Okret”, Glazbeno-scenska udruga „Suncokret uživo”, Djeca i maskota Olaf iz Igraonice Zazu, Plesna udruga „U pokretu” i Tornadele.
I ove godine utrka je privukla velik broj građana, sudionika ali i medija, piše ezadar.