Apolitični

Jedinstven u svijetu, natjecatelji oduševljeni: ‘Imotska nas staza u svakom pogledu ostavlja bez daha‘

Pod nazivom ‘Blue-Red-Green Lake triathlon’ u Imotskom je održana četvrta po redu trka najboljih triatlonaca Hrvatske, ali bilo je tu i trkača iz nekoliko europskih zemalja.

Sudjelovalo je više od stotinu natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji. Natjecatelji su prvo preplivali Modro jezero, zatim su istrčali znamenite jezerske serpentine, potom vozili bicikl pa trčali oko Crvenog jezera, vozili do Zelenog jezera u Ričicama, trčali oko Gospinog doca, jednog od najljepših svjetskih nogometnih stadiona. Osim sportskim užitkom, natjecatelji su bili oduševljeni ambijentom i okružjem utrke.

Dodatna motivacija

– Zadovoljstvo mi je da smo i ove godine svu ljepotu i raskoš Imotskog kraja približili našim natjecateljima i njihovim gostima koji su nas posjetili u još većem broju. Na kraju utrke, vrijednost manifestacije određuje zadovoljstvo sudionika. To je mjerilo po kojem se ravnamo i koje nam je dodatna motivacija da budemo još bolji. Ove godine na četvrtom BlueRedGreen Triatlonu je bilo blizu 100 prijavljenih natjecatelja – kroz pojedinačne nastupe i štafetno natjecanje – više od toga zbog konfiguracije same staze nije niti moguće. Kao što vidite, veliki broj natjecatelja nam se svake godine vraća što nas dodatno raduje. Opet smo imali natjecatelje iz Poljske, Belgije, Mađarske, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih destinacija. Iako je staza kratka, 750 metara plivanja, 20 km bicikle i 5 km trčanja, jedna je od najatraktivnijih u svijetu i definitivno najteža u ovoj disciplini.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Braco Ćosić