Apolitični

Je li taurin izvor mladosti

Starenje je neizbježno jer se u našim tijelima događaju sustavne promjene, ali pitanje koje je zbunilo istraživače s Instituta za medicinska istraživanja Harry Perkins bilo je jesu li neke od tih promjena uzrok ili posljedica starenja i može li se proces starenja usporiti?

Dr. Ankur Sharma, istraživač na Sveučilištu Curtin i voditelj Laboratorija za onko-fetalni ekosustav Instituta Harry Perkins, radio je s međunarodnim timom istraživača i otkrio da je pokretač starenja smanjenje taurina u našem tijelu, dok povećanje razine taurina produljuje zdrav život.

Taurin je kemikalija, odnosno aminokiselina koja se prirodno pojavljuje u našoj krvi, a poznatija je kao dodatak energetskim pićima. Dr. Sharma je objasnio svoje istraživanje. “Ranije studije su pokazale da koncentracija taurina u krvi korelira sa zdravljem, ali nije bilo poznato utječu li koncentracije taurina u krvi na starenje. Kako bismo riješili ovaj jaz u znanju, mjerili smo koncentraciju taurina u krvi tijekom starenja životinja i otkrili da su se razine taurina prirodno smanjivale. Znakovi starenja su se povećavali, uključujući pad funkcija organa”, navodi Sharma.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay