Apolitični

Jazz.hr najavio tri sjajna koncerta u lipnju u sklopu proslave svog 30. rođendana

Nakon sjajnih koncerata održanih u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće MBZ Open Air u svibnju, Jazz.hr najavljuje tri nova koncerta u ciklusu u kojem slavi svoj 30. rođendan. Svi koncerti održat će se na terasi kluba Boogaloo, s početkom u 20:30 sati. Već 12. lipnja nastupit će Ivan Kapec 5tet. Dan kasnije nastupit će Davor Križić Experiment. Lipanjske koncerte sezone Jazz.hr-a zatvorit će 14. 6. Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića, koji je organiziran u suradnji sa Zagreb Guitar Festivalom.

Dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada, Biréli Lagréne je rođen u romskoj zajednici u Francuskoj. Osim što je prozvan čarobnjakom gitare, često svira i bas gitaru. Poznat po inventivnom sviranju gitare, često uspoređivan s Djangom Reinhardtom, već je u svojim ranim tinejdžerskim godinama intenzivno svirao na koncertima i festivalima širom Europe. Surađivao je s uglednim jazz umjetnicima poput Bennyja Cartera, Bennyja Goodmana, Stéphanea Grappellija, Jaca Pastoriusa, Gila Evansa, Stanleya Clarkea i Niels-Henninga Orsteda Pedersena. 

Ulaznice za koncerte Ivan Kapec 5teta i Davor Križić Experimenta možete nabaviti u sustavu Entrio, dok ulaznice za koncert Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića možete nabaviti u sustavu Eventim.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay