Apolitični

Jazz.hr/jesen objavio program ovogodišnjeg izdanja

Pripreme za nadolazeći Jazz.hr festival u punom su jeku. Ovogodišnje 31. izdanje festivala obilježavaju mnoge promjene i noviteti: umjetničko vodstvo festivala preuzima skladateljica i glazbenica Lana Janjanin, koja u fokus stavlja hrvatsko jazz skladateljstvo, proširuje žanrovsku lepezu izvođača te festivalu nalazi novi dom – zagrebačku Tvornicu Kulture. Od 30. rujna do 02. listopada očekuje nas 5 koncerata vrhunskih izvođača i autora.

Ulaznice za Jazz.hr potražite u sustavu Entrio, festivalska ulaznica koja vrijedi za sva tri dana u prodaji je po cijeni od 150kn, a ulaznica za pojedinačni dan je 70kn.

PROGRAM

30.09.
HRT JAZZ ORKESTAR & SOLISTI
19:30h

Jazz.hr festival 30. rujna otvara jedini profesionalni jazz orkestar u Hrvatskoj – Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem Mirona Hausera. 

1.10.
ZVONIMIR ŠESTAK GROOVE ASSEMBLY
19:30h

Drugi dan festivala očekuju nas dva koncerta. Večer otvaraju Zvonimir Šestak Groove Assembly i gosti – Hrvoje Rupčić (konge & perkusije) i Borko Rupena (pandeiro & perkusije).

1.10.
DANIEL CACCIA FEAT. ORGAN TRIO
20:30h

Headliner večeri je Daniel Caccia, izvrsni vokalist hrvatskog podrijetla s internacionalnom adresom, koji je u prestižnom američkom časopisu DownBeat proglašen najboljim mladim pjevačem u 2013. godini.

2.10.
freekind.
19:30h

Be free. Be kind. Odnosno – “Budi slobodan. Budi ljubazan.” – filozofija je dvojca freekind., kojeg su pijanistica i vokalistica Sara Ester Gredelj (Hrvatska) i bubnjarka Nina Korošak-Serčič (Slovenija) oformile nakon upoznavanja na jazz akademiji u Grazu (Austrija), gdje su i bazirane.

2.10.
Mimika Orchestra
20:30h

Mimika Orchestra je avangardni konceptualni world-jazz ansambl formiran 2010. godine u Londonu, a trenutno baziran u Zagrebu. Osnovao ga je hrvatski multi-instrumentalist i kompozitor Mak Murtić, čije su autorske kompozicije za ovaj ansambl pod snažnim utjecajem tradicija balkanskog folklora povezanog sa suvremenom jazz ekspresijom.

Osim navedenih vrhunskih izvođača, solista i orkestara koji će nastupiti u 3 dana festivala, najavljeni su i jam sessioni u malom pogonu Tvornice kulture, pod uvjetom da to nadolazeće epidemiološke mjere dozvole.

Svaki dan festivala posjetitelji će imati priliku pogledati i izložbu hrvatske umjetnice Neve Baričić u Malom pogonu Tvornice kulture.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay