Apolitični

Jasenka Medvedec voli i živi poeziju

 

U prostorijama Zavičajnog muzeja grada Biograda predstavljena je zbirka poezije „More mojim očima” autorice Jasenke Medvedec.

Ovo je prva samostalna zbirka poezije ove autorice iako nije riječ o njezinim prvim radovima. Naime, kako je prilikom predstavljanja knjige kazala moderatorica ovog događanja, zagrebačka spisateljica Mirjana Gaura, riječ je o pjesnikinji koja godinama voli, piše i živi poeziju. Objavljivala je u zbornicima, nagrađivana je za svoje uratke, a eto konačno i prve samostalne zbirke koja je zasluženo ovdje pred nama, kazala je ona.

 


Pjesme su ljubavne i misaone, a autorica nas vodi kroz pet zasebnih cjelina. Priča nam o ljubavi, nadi, boli i razočarenju, ali i moru, kamenu brodovima. Svi ti ispisani stihovi isprepleću s morem, njegovom snagom, ljepotom i utjehom koju ponekad pruža. Pjesme su to, rekli bismo, jedne osjećajne duše kakva je i autorica ove zbirke, no istodobno, one su i snažne jer odražavaju snažan karakter i poruku čitatelju koju samo treba znati prepoznati i usvojiti.
Jedna od njezinih pjesama kaže „Danas je bio lijep dan…”. Vjerujemo da je i ovaj dan bio doista lijep za Jasenku, ali i posjetitelje na ovoj promociji. Čestitamo Jasenki u nadi kako će i dalje pisati iz duše na radost svih čitatelja.
Izvor i foto: biogradnamoru.hr