Apolitični

Japanci tvrde da električni automobili nisu spas za svijet, imaju i svoju viziju

Japanski automobilski div Toyota se ne slaže s drugim proizvođačima automobila oko odlaska na potpunu liniju električnih vozila. Predsjednik Toyote Akio Toyoda, bivši izvršni direktor tvrtke, a sada predsjednik uprave, ponovno je potvrdio da električna vozila nisu jedino rješenje za smanjenje emisije ugljika i, u konačnici, rješavanje globalnog zatopljenja.

U razgovoru za Automotive News Europe, Toyoda je imao zanimljiv pogled na to kako se tvrtka planira prebaciti na održiviju budućnost, rekavši da postoji mnogo alternativa koje treba razmotriti.

“Moje gledište o električnim automobilima je da su oni jedna od najvažnijih tehnologija u doprinosu smanjenju globalnog zatopljenja, ali ne i jedino rješenje”, rekao je.

Dok drugi veliki proizvođači već izbacili širok raspon električnih modela, Toyota nudi samo samo jedan automobil potpuno pokretan strujom – bZ4X. Međutim, japanski proizvođač automobila ima gomilu hibridnih modela, koji pomažu premostiti most između automobila na fosilna goriva i onih na struju.

Cijeli članak možete pročitati na: n1info.hr

Foto: Pixabay