Apolitični

Jakobušić i Nikoličius rade čuda: platili 1,7 milijuna eura igrače koji vrijede 23 milijuna!

Koliko smo samo već čuli hvalospjeva na račun Lukše Jakobušića i Mindaugasa Nikoličiusa. Dubrovačko-litavska kombinacija u Splitu radi čuda, baca navijače u trans i pritom nevjerojatno dobro posluje. Naime, spomenutih 14 igrača plaćeno je “tričavih2 1.675.000 eura. Dakle, niti dva milijuna! Ili, ako vam nije dosta matematike, u prosjeku nešto manje od 120.000 eura po igraču.

A dobro znamo tko je među pridošlicama: dva Kalinića – Nikola i Lovre, Filip Krovinović, Jan Mlakar, Nikola Katić, Dino Mikanović, Lukas Grgić… Složila se ozbiljna družina spreman za najviše ciljeve.

Lukša i Niko su za niti dva milijuna eura dobili igrače ukupne vrijednosti (po Transfermarktu) 22.800.000 eura. Iznos je to 13 puta veći od utrošenog. Većina ih je stigla bez odštete, njih čak osam. Trojica su došla na posudbu: vratar Kalinić, Ferro i Katić što znači da će Hajduk ipak morati još nešto utrošiti kako bi prisvojio njegovu vrijednost, bude li moguće. No, u kontekstu aktualne sezone gdje se juriša na trofeje, dobio ih je – badava!

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay