Apolitični

Jadranske igre privukle turiste u Makarsku

Jadranske igre su sportsko-zabavna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima s ciljem obogaćivanja turističke ponude te poticanja natjecanja i druženja među gradovima i zemljama. Šesta sezona ove manifestacije započela je 6. lipnja 2015. te traje do 19. rujna 2015. Turneja traje ukupno 106 dana, a na ovogodišnjem će izdanju Jadranskih igara u završnicama natjecanja sudjelovati 12 zemalja čime Jadranske igre poprimaju i međunarodne razmjere te se proširuju na cijeli prostor ovog djela Europe. Završnice igara se zbog svoje iznimne zanimljivosti pretvaraju u televizijske emisije gdje se gledateljima širom područja, putem televizijskih ekrana, predstavljaju u najboljem formatu.

Zabavna manifestacija Jadranske igre po prvi put se održala u Makarskoj. Natjecanje u tradicionalnim igrama ponudilo je brojnim Makaranima i njihovim gostima pravi mali spektakl sporta i zabave na prostoru kod glavnog mula i posve je sigurno da je to najzabavnija manifestacija koja se održala proteklog tjedna u Makarskoj. Za pohvaliti je tamošnju turističku zajednicu i udruge koji osmišljavaju ovakve projekte koji uključuju natjecanja u potezanju konopa, leteći vaterpolo, utrku u bačvama, mošarku (morsku košarku), ribarske kašete i konopom do visećeg pršuta. Sve ta zgodna događanja osvojila su publiku koja je zdušno navijala za svoje favorite. Dobra glazba, sjajno ozračje, vrhunska organizacija i motivirani natjecatelji.

Polufinalno natjecanje u Makarskoj održano je nakon što su Jadranske igre razigrale Bašku Vodu i Brela, a pobijedila je ekipa „Plina” iz Ploča (40 bodova), ispred drugoplasirane ekipe „Sveti Kajo” iz Solina (37 bodova), primoštenskih „C. B. Maž” (28 bodova), te makarskih „Smlatina” (19 bodova), dok su „Baška Voda Gamersi” iz Baške Vode zauzeli 5. mjesto s osvojenih 8 bodova.
Bravo Makarani! Jadranske igre pokazale su vašu maštovitost, razigranost i atraktivnost koja nedostaje u mnogim turističkim mjestima. Nije ni čudno što Makarska sa svojom rivijerom ove godine bilježi turistički porast u dolasku i u noćenju za oko 13 posto.
Čestitamo!

Više u kategoriji: turizam
Izvor i foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.