Apolitični

Jadran Marinković o sebi, životu, novinarstvu i …

Jadran Marinković o sebi, životu, novinarstvu i …

Sutra se navršava punih 65 godina od kada je krenula  slušana i zanimljiva radijska emsija pomorska večer…hrvatskoga radija čestitamo svima koji su glasom i sadržajem ,prilozima i informacijama sudjelovali u kreiranju  emisije koja je pobrala i brojne  nagrade. Jedan od njih je kolega s HRT Radio Split Jadran marinković.

Krajem prošle godine emisija “Pomorska večer” Hrvatskog radija dobila je Plavu vrpcu i plamenac Vjesnika kao jedinstvena radijska emisija koja već 64 godine promiče hrvatsko pomorstvo, brodarstvo i govori o svim temama vezanima uz more.


Nagradu je dobilo osam urednica i urednika Pomorske večeri, od kojih su neki već u mirovini: Dorina Tikvicki i Budimir Žižović iz Pule, Branka Malnar iz Rijeke, Gordan Kurtović i Vladimir Šetka iz Zadra, Jadran Marinković iz Splita te Božica Đurđević i Božo Brzica iz Dubrovnika.


Tom prigodom pozvali smo gospodina Marinkovića u naš studio (Gundulićeva 36.) te se prisjetili trenutaka ne samo kako je i kada nastajala spomenuta nagrađivana i rado slušana radijska emisija, već smo u jednom zanimljivom ozračju ga predstavili kao dugogodišnjeg medijskog djelatnika koji za neko vrijeme ide u mirovinu. No, poznajući radijskog voditelja i novinara ne vjerujem kako će „mirovati“ u tom spomenutom vremenu jer njegovo ogromno profesionalno iskustvo mnogi mogu iskoristiti na dobrobit društva, medija, pomorske djelatnosti i života na moru. Na početku video priloga smo čestitali Marinkoviću na zasluženoj nagradi, a on ističe kako su samo radili svoj posao te da je Hrvatska jedina zemlja, a Hrvatski radio jedini radio, koji ima posebnu emisiju za pomorce. U nastavku ćemo čuti kako posebno voli košarku te navija za Zadar, što mu znači radio i kako se ljudi i novinarstvu trebaju ponašati i još mnogo toga…