Apolitični

Izvedbom “Rigoletta” počelo 65. Splitsko ljeto

Premijernom izvedbom opere Giuseppea Verdija “Rigoletto” u režiji Dražena Siriščevića i pod ravnanjem Ive Lipanovića u nedjelju navečer počelo je 65. splitsko ljeto.

65. Splitsko ljeto  otvorio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a na otvorenju je bila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Krstulović Opara je prilikom otvaranja Splitskog ljeta podsjetio da utemeljitelji Splitskog ljeta, koji su počeli tu sjajnu avanturu teatra pod otvorenim nebom, “nisu mogli ni sanjati da ćemo mi danas kao izazove i prijetnje imati pohlepu, otimanje i zgrtanje, skrivene pod sofisticiranim izrazima poput koncesije, plodouživanja, a sve radi metra više za štekat u ulici, pjaceti ili trgu.”

Kako je rekao splitski gradonačenik, na nama je sačuvati Grad, njegovu gradskost i dušu. “Na nama je to činiti plemenitošću umjetnosti, poniznošću prema iskustvu povijesti, osjetljivošću i pažnjom prema baštini, otvorenošću i slušanjem preostalih stanovnika srca grada, ali prije svega odlučnošću”,  rekao je Krstulović.

“Uvažene dame i gospodo, drage moje Splićanke i Splićani, poštovani umjetnici, koji ste napunili naš grad kreativnošću i ljepotom, plemenitošću i strašću prema umjetnosti i lijepome, uz zahvalu u ime svih nas, pun ponosa i vjere, proglašavam 65. Splitsko ljeto otvorenim”, poručio je gradonačelnik s peristilske pozornice.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay