Apolitični

Izložbe koje ovih dana razgledavamo u Zagrebu

Pred nama je doista zanimljiva jesen na umjetničkoj sceni, koja će kulminaciju doživjeti velikom retrospektivnom izložbom kipara Ivana Meštrovića, koja će povodom 140. godišnjice njegova rođenja u studenome biti priređena u Klovićevim dvorima.

Mnogo ranije, pred nama je novo izdanje Zagreb Design Week, najvećeg domaćeg frstivala posvećenog dizajnu. Održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 26. rujna do 1. listopada. Paralelno s njegovim programom u drugim će se paviljonima odvijati komplementarni sajmovi: Art Zagreb (7), Ambienta (8A i 9), Hotel&Gastroteh (11D) i Arhibau (10A i 11).

A u međuvremenu, uživamo i u ovom izložbama:

Nikola Vrljić, Uzmi sve što ti život pruža 2

Večeras, 21. rujna u galeriji Trotoar bit će otvorena samostalna izložba kipara Nikole Vrljića.

Vlatka Horvat, Dobro društvo/Okidači

Na drugom katu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti okupilo se Dobro društvo umjetnice Vlatke Horvat.

Ako to već niste učinili, u Muzeju suvremene umjetnosti možete razgledati i sveobuhvatnu muzejsku retrospektivu jedne od najvažnijih hrvatskih umjetnica – Sanje Iveković.

Također, do 1. listopada ondje traje i izložba Vidljive koja okuplja 108 umjetnica s domaćeg područja. 

Art Now

Zagreb je dobio i novi izložbeni prostor, a u njemu će posjetitelji imati priliku razgledati skupnu izložbu Art Now na kojoj izlažu Grgur Akrap, Sebastijan Dračić, Matko Vekića i Daniele Fortune. Galerija Zen Contemporary Art svoja će vrata otvoriti u petak, 22. rujna na adresi Gradišćanska ulica 30.

Svakako vrijedi spomenuti i tri izložbe koje je do 8. listopada moguće razgledati u prostorima Hrvatskog doma likovnih umjetnika – međunarodnu izložbu Svjetovi unutar svjetova koja okuplja petero umjetnika, izložbu Barryja Wolfryd pod nazivom Spektakulariziranje margine te izložbu slikarice Gordane Bakić koja nosi naslov Različita slika.

Cijeli članak i više o izložbama možete pročitati na: journal.hr

Foto: Pixabay