Apolitični

IZLOŽBA ZA PREPORUKU: Kraljevsko fotografsko udruženje Velike Britanije predstavlja se i Splićanima

U četvrtak,18. kolovoza, u 19:30 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba članova The Royal Photographic Societyja, odnosno Kraljevskog fotografskog udruženja Velike Britanije, osnovanog davne 1853. godine s ciljem popularizacije fotografije i umjetnosti te širenja kruga ljubitelja fotografije.

Udruga broji čak 11 000 članova diljem svijeta, a kao fotografska organizacija iznimno je posvećena dobrotvornom radu te članovi sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama i pomažu potrebitima. Osim toga, kontinuirano djeluju na edukaciji građanstva iz područja fotografije, organiziraju društvena događanja, izlete i putovanje, čak i stipendiraju mlade, nadarene fotografe i fotografkinje.

Gostovanje u Splitu nije se dogodilo slučajno – Gordana Johnson, članica Fotokluba Split s adresom u Londonu, povezala je ove dvije stare i ugledne udruge, želeći, kako kaže – da što više članova Kraljevskog fotografskog društva dođe u Split i doživi čaroliju grada pod Marjanom, ali i da Fotoklub Split ponosno predstavi svoj grad i čitavu Hrvatsku na izložbi koja bi se trebala održati u Londonu tijekom 2023. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Dennis Durack