Apolitični

Izložba Puls grada„prodisala” u Banovini

U atriju Banovine otvorena je zanimljiva izložba slika povodom proslave blagdana sv. Duje i Dana grada Splita. Dođite i pogledajte  uratke nadarenih učenika 1. gimnazije i Astor Collega iz Dovera.

Radi se o foto izložbi Velika Britanija, Dover „Slike dva grada” koju su pripremili učenici 1. gimnazije i Astor College-a iz prijateljskog britanskog grada Dovera.
Riječ je o izložbi 66 u boji i crno-bijelih fotografija koje su izradili učenici dviju škola, a koje, sukladno naslovu, prikazuju svakodnevicu gradova Splita i Dovera. Pred brojnim učenicima obiju kola, njihovim profesorima, roditeljima, kao i građanima, izložbu je otvorila zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo.

 


Prva ovakva izložba, od njih ukupno 14, održana je 1993. godine u splitskoj Galeriji umjetnina, a posljednja u svibnju 2015. godine. Dodajmo kako je suradnja dviju škola počela još devedesetih godina, početkom Domovinskog rata, kada su delegacije iz Dovera dolazile s poklonima i pomoći. Potom se suradnja proširila na polju glazbenih projekata, i učeničkih izložbi, a pamtimo podatak da suradnja ovih dvaju gradova seže još od daleke 1958. godine.
Kamerom smo zavirili u atrij Banovine i zabilježili priču o izložbi nadarenih učenika .


Video: Teo Peričić