Apolitični

Izložba fotografija povodom otvorenja novog baletnog studija u Zagrebu

Plesni studio Andrea’s Roomu u Zagrebu 20. listopada otvara novi baletni studio na novoj lokaciji u Berislavićevoj 21, a povodom otvorenja na zidovima plesno-baletnog studija predstavit će se izložba baletnih fotografija „Movement 1” autora Tomislava Marića.

Svjedoci smo sve veće popularnosti baleta, o čemu svjedoče brojne popunjene plesne dvorane, filmovi baletne tematike kao i sve veća posjećenost baletnih predstava u kazalištima. Povodom otvorenja novog baletnog studija u Zagrebu predstavit će se izložba poznatog hrvatskog fotografa, Tomislava Marića, koji je hrvatskoj publici poznat po suradnjama s brojnim modnim časopisima.

Zbog sve veće zainteresiranosti za svojim mjestom u baletnom studiju Andrea’s Room, voditeljice Andrea Solomun i Ema Janković bile su primorane otvoriti još jedan baletni studio, koji zbog većeg prostora nudi i veći broj mjesta za novopečene balerine, ali i neke nove sadržaje i aktivnosti. Jedan od noviteta koji vas očekuje u novootvorenom baletnom studiju jest i izložba „Movement 1” Tomislava Marića.

Tomislav Marić publici se predstavio kroz dva vida fotografije, produkt fotografiji i profesionalnoj portretnoj fotografiji. Izložba fotografija „Movement 1” umjetničko je djelo samoga fotografa Tomislava Marića, ali i balerine Andree Solumun, jedne od voditeljica baletnog studija Andrea’s Room. Andrea i Tomislav odlučili su se za zajedničku suradnju, za koju Tomislav naglašava da je bila izrazito ugodna zbog Andreine jednostavnosti. Ono što je Tomislava očaralo više od Andreine lakoće suradnje jest i nevjerojatna ljepota pokreta te tehničke sposobnosti za koje naglašava da su iznad prosjeka.

Budući da je i sam ekspert za portretnu fotografiju, Tomislav je apsolutno točno odmjerio gdje je granica minimalizma koji može pokazati toliku veličinu ljudskog pokreta koji se odvija u trenucima baletnog stava.

U sklopu otvorenja novog baletnog studija Andrea’s Room od 20. listopada možete pogledati fotografije autora Tomislava Marića na kojima je glavna uloga pripala samoj voditeljici studija Andrei Solomun. Ako vam se poze i pokreti na slikama učine ipak nedostižnima, svakako posjetite studio Andrea’s Room gdje se na probnom satu ipak predomislite i odlučite ostati.