Apolitični

Izložba „100 godina NK Junak” za sve generacije

Povodom obilježavanja 100 godina Nogometnog kluba Junak sinoć je u Galeriji Galiotović otvorena izložba prigodno nazvana „100 godina NK Junak”.

Okupljenim bivšim i sadašnjim igračima iz omladinske škole te brojnim Sinjanima i prijateljima Junaka prigodno su se obratili gradonačelnica Kristina Križanac, koja je istaknula kako je Junak jedan od simbola Grada, te da je postavljena izložba fotografija samo mali dio pregleda velike povijesti kroz stoljeće njegovog postojanja.
O postavljanju izložbe i programu proslave obljetnice do 18. srpnja, kada će biti središnji događaj Junakove fešte, govorio je direktor kluba Ivica Knezović.
Čast da otvori izložbu pripala je dugogodišnjem igraču Junaka, član poznate sinjske nogometne obitelji, Rati Levantinu.

Izložba „100 godina NK Junak”


Izložbu u čast Junakovih 100 godina pripremio je Vibor Barać, zajedno s Jelenom Pavlinušić.
„Izložba sadrži 260 fotografija, a zbog skučenosti prostora nismo mogli postaviti još 130 fotografija. Međutim, nastojat ćemo kroz jedan foto album sve to izdati, kako bi javnost i tako mogla vidjeti ovih velikih Junakovih 100 godina”, kazao je Barać, naglasivši kako su brojni pojedinci i obitelji ustupili fotografije za ovu prigodu kao što su obitelji Ugrin, Čavčić, Kalinić, Vučković i mnogi drugi.
Najstarija fotografija na izložbi je ona od 10. kolovoza 1919. i momčad Junaka u utakmici protiv Rada.
U kulturnom dijelu programa otvaranja izložbe nastupio je Natan Zlodre, a program je vodio prof. Marko Duvnjak.
Izložba će za javnost biti otvorena do 18. srpnja, dođite i posjetite je.