Apolitični

Izbor za najljepšu mamu Hrvatske započeo je švedskim ‘kužinavanjem’

Izbor za najljepšu mamu Hrvatske započeo je švedskim ‘kužinavanjem’

Povodom ovogodišnjeg natjecanja za najljepšu mamu Hrvatske koje će se održati 1. i 2. rujna, Šibenik je posjetio poznati svjetski kuhar Peter Nordin.

Švedski kuhar za ovu je priliku u hotelu Panorama pripremio jedno posebno jelo za domaćine, interpretaciju našeg tradicionalnog jela – Šibenske medaljone.

– Napravio sam recept za novu vrstu medaljona koji može postati klasičan za grad Šibenik. Moja verzija je napravljena od ribe, a može biti servirana u balzamičkom octu s crvenim lukom, pireom od krumpira s paškim sirom i maslinovim uljem, paprom i ljutom paprikom, poručio je Nordin.

 

Na kulinarskoj degustaciji u hotelu Panorama bio je i šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta koji je otkrio da je supruga već počela analizirati jelo.

– Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima rođena šibenčanka Maja Gnjidić promovira Krešimirov grad. U uvertiri izbora za najljepšu mamu Hrvatske ‘natjerala’ je švedskog master chefa da osmisli novo riblje jelo i nazove ga šibenskim medaljonom. Imao sam tu sreću među prvima kušati isto i moram kazati kako mi je nepce bio izuzetno zadovoljno. Žena mi je već počela analizirati recept, kazao nam je Mileta.

Oduševljenje nije krio ni Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja i poznati gurman, koji je toplo pozdravio šibensko jelo na švedski način.

 

 

– Od atmosfera pa do spize, sve je bilo kako treba. Kuhar nam je predstavio naše tradicionalno jelo u sasvim novom ruhu i moram priznati da sam oduševljen, poručio je Krnčević.

Finalna večer izbora najljepše mame u Hrvatskoj održat će se u subotu, 02. rujna, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku.

– Među novostima ove godine je da smo snimili svojevrsnu himnu za Najljepšu mamu. Tekst je napisao Siniša Kostelac, a uglazbio ga Hrvoje Herček dok je izvodi Bojan Jambrošić. Veselimo se ovogodišnjem izboru i nadamo se kako će nas vrijeme poslužiti, kazala je Maja Gnjidić, organizatorica izbora.