Apolitični

Izbor za Miss Splitsko-dalmatinske županije vodit će Katarina Prnjak, a nastupit će Žanamari Lalić, Ana Opačak…

Izbor za Miss Splitsko-dalmatinske županije vodit će Katarina Prnjak, a nastupit će Žanamari Lalić, Ana Opačak…


Besplatan je ulaz, sponzor je pripremio i dar posjetiteljima, a mogu prisustvovati samo punoljetne osobe

Nakon dvije godine izostanka predstavnice Dalmacije na izboru za Miss Hrvatske, izbor za najljepšu djevojku Splitsko-dalmatinske županije vraća se u Split, a održat će se u utorak, 16. svibnja, u hotelu Atrium i Admiral Platinum Casinu. Nakon opsežnih castinga u Sinju, Trogiru, Imotskom, Makarskoj i Splitu u finalu su Antonija Maleš, Barbara Tijardović, Gabrijela Periš, Korina Valenta, Marina Baković, Martina Mitar, Nika Sunara, Nikolina Kutleša, Pabla Aljinović i Sara Liović. Prvi put su se cure birale na ovaj način…

– Željeli smo približiti ovaj izbor i mladim djevojkama kojima je nezgodno doći do Splita i pomoći im da možda ostvare svoje snove, a upravo tako ovo i postaje izbor cijele županije, a ne samo Splita. Osim castinga širom Dalmacije, novost je da Izbor za Miss World prednost daje djevojkama s nekim posebnim talentima, te posebno pripremamo djevojke za plesni nastup i za pjevanje. Već je prošle godine aktualna Miss Hrvatske Andrea Zacchigna iz Novigrada ušla u top talent 10 zahvaljujući svom pjevanju. Novost je i što će se za sljedeći izbor sve djevojke moći početi prijavljivati odmah nakon ovoga jer smo i za naredne godine otkupili licencu za Miss – kaže organizator Miljen Chovan, inače i predsjednik Centra plesa Split koji će biti zadužen za plesni dio finalne večeri.

Mentorica za ples i pokret je Josipa Baliban, inače instruktorica iz Centra plesa, a djevojke će nositi kreacije Dore VukušićMarine Glavinić, Anamarije Asanović i Iggyja Popovića. Nakit posebno izrađuju i predstavljaju dvije dizajnerice – Antonela Ožić Bašić i Sanda Kardum. Za make up pobrinut će se Petra Dubravac, Željana Piplica i Gordana Čondić, za frizuru svih 10 natjecateljica brine se ekipa frizerskog salona Ljiljane Subašić, a cvjetne bukete omogućit će Cvjećarnice ST Flowers.

Na finalnom izboru kojega će od 20 sati voditi bivša misica Katarina Prnjak posjetitelje će zabavljati Žanamari Lalić, Ana Opačak i Litemotive, plesne skupine Sambastica i Boogie Stars, a na after partyju grupa NOA. Ulaz je besplatan, mogu doći samo punoljetne osobe, a sponzor će na ulazu dijeliti bonove od 100 kuna.

Sve cure na županijskom izboru dobit će mjesec dana članarine u Centru plesa Split za ples te u Royal Models agenciji, kao i paket prirodne kozmetike Adriona. Županijska pobjednica osvojit će tisuću kuna i sliku Hrvoja Puškarića, prva pratilja 700 kuna, a druga 200 manje. Miss interneta na dar će dobiti foto session s fotografom Dušanom Mitićem.

Na finalnom izboru Miss Hrvatske daruje se preko 15 različitih nagrada, a buduća Miss vozit će i Opel Astru autokuće AutoWill te predstavljati Hrvatsku na najstarijem svjetskom izboru Miss World. Glavni sponzori ovogodišnjeg izbora, spomenimo i to, su Adriona Kozmetika i Admiral Platinum Casino.

Miss Hrvatske, dodajmo, ove godine slavi 25 godina postojanja, a povodom te velike obljetnice pripremljen je veliki humanitarni projekt ‘Njegujmo život’ u suradnji s udrugom Debra koja brine o ‘djeci leptirima’.