Apolitični

Izabrano idejno rješenje Real Grupe za projekt Expo 2020 Dubai

Prema odluci Nacionalnog odbora Republike Hrvatske za Svjetsku izložbu Expo 2020 Dubai izabrana je Zajednica ponuditelja Real Grupa za izradu idejnog rješenja projekta s kojim će se Hrvatska predstaviti na najvećoj svjetskoj gospodarskoj pozornici i najposjećenijoj izložbi Expo u Dubaiju od 20. listopada 2020. godine do 10. travnja 2021. godine.

Natječaj je, uz izradu idejnog rješenja, uključivao i njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju. Hrvatska će se na izložbi Expo Dubai 2020 koji će na jednome mjestu prvi put okupiti sve svjetske zemlje te na kojem se očekuje više od 25 milijuna posjetitelja, predstaviti kao „Zemlja koja inspirira velike umove – inspiring great minds“, a hrvatski paviljon će s vanjske strane biti inspiriran prepoznatljivim crvenim kvadratima, dok će unutrašnjost krasiti multimedijalni prikazi hrvatske prirodne i kulturne baštine uz pomoć hrvatskih izumitelja, umjetnika te drugih utjecajnijih ličnosti.

Predstavljanjem najboljih domaćih inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca, sudjelovanje na Expou pozitivno će utjecati na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.  

Cijeli članak možete pročitati na: privredni.hr

Foto: Pixabay