Apolitični

Iz Uberove aplikacije sada je moguće naručiti robotaksije

Korisnici Ubera koji žive na području na kojima je dostupna ova usluga, moći će naručiti robotaksije direktno iz aplikacije

Korisnici Ubera unutar aplikacije dobili su još jednu i to prilično futurističku mogućnost prilikom naručivanja prijevoza. Naime, od sada je moguće naručiti i autonomno vozilo, odnosno kako se to popularno kaže – robotaksi. Treba odmah naglasiti kako je ova opcija dostupna samo na jako ograničenom području te, naravno, neće biti omogućena u Lijepoj Našoj. Barem ne u bližoj budućnosti.

Korisnici Ubera moći će naručiti robotaksi za prijevoz unutar određenih dijelova američkog Phoenixa, pri čemu ih neće pokupiti Uberov, već Googleov, odnosno Waymov automobil. Podsjetimo, Uber i Waymo još su u svibnju dogovorili strateško partnerstvo s kojim su postavljeni temelji da se iz Uberove aplikacije može naručiti Waymovo autonomno vozilo. Dakle, kada unutar spomenutog područja korisnici pozovu UberX, Uber Green, Uber Comfort ili Uber Comfort Electric, pojavit će im se sva dostupna vozila, a među inim i Waymovi robotaksiji.

Naravno, oni koji ne žele, mogu odbaciti takav način prijevoza te će im Uber ponuditi druge mogućnosti prijevoza, odnosno vozila u kojima će biti prisutan vozač.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by freestocks.org: https://www.pexels.com/photo/person-holding-smartphone-34239/