Apolitični

Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?

Početak rujna bit će u gastro ozračju domaćih specijaliteta posebno onih koje su konzumirali naši preci. Solin je ponovno u prvom planu ljetnih manifestacija. Naime TZ grada Solina, grad Solin i Udruge Solinjani, sa zadovoljstvom najavljuju manifestaciju „Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?” koja će se održati već šestu godinu zaredom, 3.rujna 2016. na prostoru Gašpine mlinice s početkom u 19:00 sati.

Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?

Riječ je o gastronomskoj manifestaciji koja se svake godine održava u Gašpinoj mlinici, dobitniku plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod, a koja za cilj ima prezentaciju bogate kulturno-povijesne baštine, te gastronomskih specijaliteta grada Solina. Ulaz na manifestaciju je besplatan i zbog toga na vrijeme potražite svoje mjesto u ovoj gastro uživanciji.

Solin poziva 


Zaključimo zajedno, bez obzira jesmo li zavedeni okusima pastrve alla Jadro, ili možda odreskom slavne kraljice Jelene, Angujom na žaru ili palačinki cara Dioklecijana, posjet gradu Solinu i manifestaciji „Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari”, bit će pravi izbor za Vaše nepce. Vidimo se u Solinu.