Apolitični

Iz Europske centralne banke tvrde kako bi bitcoin mogao postati nevažan

Smatraju kako je ovaj scenarij, u kojem bitcoin gubi većinu vrijednosti, bio očit i prije katastrofe s kriptoburzom FTX, nakon koje je cijena dionice pala ispod 16 tisuća dolara.

Tradicionalne financijske institucije nikada nisu bile ljubitelji kriptovaluta, smatrajući to tržište volatilnim, nesigurnim te iznimno rizičnim za investiranje.

Trenutačna situacija na ovom tržištu svakako nije ohrabrujuća i, kao i uvijek, postoje dva pogleda na nju. Za one koji pozitivno gledaju na stvari situacija se nakon turbulentnog razdoblja stabilizirala te je, kao i u prošlosti, samo riječ o negativnoj fazi nakon koje slijedi ponovni rast cijene kriptovaluta.

No, za neke poput jednog od direktora Europske centralne banke Ulricha Bindseila te analitičara banke Jürgena Schaffa, svjedočimo zadnjim trzajima bitcoina prije nego što ova kriptovaluta postane potpuno nevažna.

Smatraju kako je scenarij u kojem bitcoin gubi većinu vrijednosti bio očit i prije katastrofe s kriptoburzom FTX, nakon koje je cijena bitcoina pala ispod 16 tisuća dolara.

Izvor: CNBC

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay