Apolitični

Iz Baidua su se pohvalili kako su dobili dozvolu za pokretanje robotaksi servisa u Kini!

Kažu da se može usporediti sa slijetanjem na Mjesec. Na početku autonomni taksiji bit će dostupni na ograničenog području dva grada i putnike će prevoziti samo po danu.

Iz Baidua su se pohvalili kako su dobili dozvolu za pokretanje robotaksi servisa u Kini, točnije u dva kineska grada. Iako su i do sada kompanije imale dozvolu za testiranje svojih autonomnih automobila na cestama kineskih gradova, iz Baidua kažu kako su oni prva kompanija koja je dobila dozvolu za pokretanje takvog komercijalnog servisa tako da će se u njihovim taksijima moći prevoziti putnici, ali u njima neće biti vozača.

O kako se velikoj stvari za kompaniju, ali i cijelu industriju autonomnih vozila u Kini radi, objasnio je direktor zadužen za sigurnost u Baiduovom odjelu za pametnu vožnju Wei Dong. On je za Reuters rekao kako je riječ o prijelomnoj točki za autonomnu vožnju – ako usporedimo taj događaj s istraživanjem svemira, onda je on jednak slijetanju na Mjesec, rekao je.

Kako je riječ o servisu kojem bi sigurnost morala biti na prvom mjestu, jer jedna pogreška može značiti i gubitke ljudskih života, iz Baidua kažu kako primjenjuju višestruke sigurnosne mjere poput sigurnosnog operativnog sustava, daljinskog nadzora itd.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Afp