Apolitični

Ivo i Zdravko: Dalmatino je naš život…

Dalmatino je hrvatski pop sastav koji čine Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi). Otkako su izdali svoj debitantski album Cukar i sol koji su prodali u više od 20.000 primjeraka, pokrenuli su malu revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi i stekli veliku popularnost.

I takvo vrijeme traje, na njihovu sreću i radost slušatelja, punih 18 godina, pa za sebe kažu kako su u glazbi postali punoljetni, iako ovih dana ovaj dvojaca obilježava 25 godina zajedničke glazbene suradnje, sviranja i življenja glazbe. Dodajmo kako su i dobitnici zlatne i srebrne ploče te Porina 2002. godine za novog izvođača godine. Poznati hitovi, Cukar i sol, Ditelina…, Dvije sestre blizanke i mnogi drugi još uvijek su rado slušane i izvođene pjesme na radijskim postajama, veselicama i drugim nastupima.

Dalmatino je naš život


Kreator njihovim pjesama u potpunosti je Ivo Jagnjić, a one operativne stvari vezane uz bend, dogovore oko nastupa i promocija ostaje na Zdravku Sunari. Ove glazbene goste pozvali smo u naš studio u Gundulićevu 36 i gdju sa za Apolitični portal pričali o nastajanju njihovih pjesma, emotivnim nastupima posebno van granica Lijepe Naše kao i o medijskim nastupima i promociji Dalmatina.


Pogledajmo što još…