Apolitični

Ivo Amulić od Tutti Frutti do Rišpeta

Ivu smo pozvali u goste, popio je kavu “Viola”, upoznao kreativni tim Terracon newsa i razgledao vinoteku Viola u kojoj smo snimili razgovor. Bilo je lijepo sijećati se trenutaka početka, nastajanja Tutti Frutti Banda, prvih pjesam i koncerata koji su punili dvorane i druge prostore ističe nam Amulić na početku razgovora. Podsjetimo Tutti Frutti Band, hrvatski rock sastav osnovan sredinom 80-ih pod imenom Tutti Frutti Balkan Band. Dvije godine kasnije mijenjanju naziv u Tutti Frutti Band. Originalnu glazbenu postavu činili su Ivo Amulić(pjevač), Ivo Jagnjić (vodeća gitara), Zdravko Sunara (bubnjevi), Nenad Ninčević (ritam gitara), Davor Pastuović (bas gitara) i Miroslav Miše-Rovinjež (klavijature). Sastav je ostao poznat po hitu “Dalmacijo”, pjesmi o regiji Dalmaciji koja je postala himna HNK Hajduka i njegovih navijača.

Vrijeme ratnih prilika u Hrvatskoj bilo je vrijeme velikih promjena, tako da se Ivo Amulić odlučio za solo vode. Na kratko je 1992. godine,umjesto njega u grupu došao Marsell Benzon, te s grupom snimio par hitova, „Vozio sam cjelu noć“ ili „Sex Machine“, „Bože daj mi krila ljubavi“…..no to nije bio onaj isti Tutti Frutti. Nakon njega došao je Alen Nižetić koji je ostvario brojne uspjehe. Dolaskom vala dancera i diskoklubova, Tutti Frutti prestaje djelovati.

Nakon punih 15 godina dućanin Ivo Amulić, ponovno je glazbeno aktivan, ali kroz priču jednog od ponajboljih hite makera Pere Kozomare kroz novonastalu klapu Rišpet. Ostatak priče kao i one s početka poslušajte u razgovoru s pjevačem odličnog vokala, s zanimljivi pop, plesnim i ljubavnim skladbama kao i klapskim melodijama.

D. Šabić, mag.nov.