Apolitični

Ivica Držak – kralj sinjskih arambaša

Ivica Držak kralj sinjskih arambaša

 

Ivica Držak kralj sinjskih arambaša

Uvjereno i ozbiljna lica, ali uvijek raspoložen za gurmansku priču  Ivica Držak, bivši alkarski momak, a danas štitonoša, te ugostitelj prepoznatljiv široj javnosti po različitom profilu svoga društvenog djelovanja. Osim što mu je drevni, 300 godina star delikates turskog prapodrijetla, koji su Sinjani usavršili i s pravom etiketirali, sačuvao dobro zdravlje priskrbio mu je i laskavu titulu “kralja arambaša”, kojom se okitio ne samo u Sinju nego u Splitu, Dalmaciji i cijeloj Hrvatskoj pa i šire.
A da kraljevska titula uopće nije pretjerana, u njegovu slučaju potvrđuje činjenica da je osobno “umijesio” jednom prilikom čak deset tisuća komada arambaša na splitskoj Rivi!
Mi pripremamo sinjske arambaše na najstariji mogući način koji postoji, od sjeckanja svih namirnica koje idu u sinjske arambaše… počevši od tri vrste mesa kao što su junetina, svinjetina, teletina.
Daljnje „kulinarske“ riječi poslušajte u prilogu, a kroz fotke uživajte u gurmanskom i turističkom ozračju aktivnog odmora.

 

Dodajmo kako je država zaštitila arambaše, kao što je zaštitila i Sinjsku alku pod UNESCO-om, tako su zaštićeni i sinjski arambaši, naše tradicionalno jelo koje pripada ovom Cetinskom kraju..

Više u kategoriji: Hrana, Osobe

D. Šabić, mag. nov.