Apolitični

Ivan Šegedin na Korčulanskom festivalu Pisme i vina

Svake godine i tako više od dva desetljeća sredinom srpnja rađa se Festival pisme i vina Marko Polo u Korčuli koji okuplja poznate pjevače. Jedan od njih je i Ivan Šegedin.

Tko je Ivan Šegedin?

Rođen je u Splitu, a živi za Korčulu. Od djetinjstva pjeva, pleše i glumi. Osnivač je nekoliko glazbenih grupa, kompozitor i kantautor s preko 200. napisanih i uglazbljenih pjesama u izvođenju: Vinko Coce, Neda Ukraden, Vladimir Kočiš Zec EX Novi Fosili, Klape: „Kumpanji”, „Ošjak”, ”Luka Ploče”, „Arti”, Zorica Andrijašević, Tihana Sabati, Boris Babarović EX Crveni Koralji, Nenad Vetma, Zoran Jelenković, Šima Jovanovac, i mnogi drugi. Organizator je 21. Marko Polo Festivala i izdavač preko dvadesetak nosača zvuka CD-a. Nastupao je na: Melodijama Hrvatskog Jadrana, Zagrebfestu, Melodijama Mostara, Melodijama hrvatskog juga, festivalu „Slavuj Kamerlenga” u Trogiru i drugim koncertima i manifestacijama, a posebnom prigodnom skladbom dočekao je sv. Oca, Ivana Pavla II. na Žnjanu u Splitu. Primio je razna priznanja za svoj rad i organizaciju brojnih humanitarnih akcija i koncerata. Njegova odricanja na uštrb glazbene kulture nisu njegov životni propust jer živi za pismu, vino i Korčulu.

Uskoro festival na Korčuli


Na ovogodišnjem XXI. Međunarodnom Marko Polo festivalu izvest će vlastitu skladbu posvećenu splitskom Hajduku pod naslovom „Hajdučko bilo”. Duboko vjeruje, da će uz ovu pjesmu Hajduk postati prvak Hrvatske i ući u Europu uz zavidan plasman.