Apolitični

Ivan Milun okićen medaljom u Češkoj

Sinjanin Ivan Milun predstavio je svoju inovaciju „Postupak dobivanja vjernog izgleda kamenih zidova starih kuća” u Trinecu u Češkoj, na Međunarodnoj izložbi inovacija INVENT Arena Sajam inovacija 2016. na kojoj je osvojio srebrnu medalju.

Hrvatski inovatori, koji su izlagali u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, ostvarili su zapažen nastup na sajmu koji se održavao od 16. i 17. lipnja. Izloženo je bilo 220 inovacija iz 21 zemlje, a njih 30 posto je nagrađeno.

Ivan Milun – nagrađivani inovator


Ivanu Milunu ovo je sedma nagrada za njegov patentno zaštićeni rad u osmom nastupu na sajmovima inovacija. Do sada je osvojio srebrnu nagradu za najbolju inovaciju Dalmacije 2012. te srebro na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012. u Zagrebu, brončanu medalju na Inventumu 2014., a nastupio je i na 66. svjetskom sajmu inovacija IENA 2014. u Njemačkoj, na jednom od najstarijih i najvažnijih svjetskih sajmova inovacija gdje je nagrađen od njemačkog instituta za istraživanja srebrnom medaljom, što je velika čast. Na jednom od najprestižnijih godišnjih skupova inovatora, 43. Međunarodnom sajmu inovacija PALEXPO u Ženevi, u travnju 2015. godine dobio je zlatnu medalju, rumunjskog Ministarstva znanosti i obrazovanja te brončanu medalju sa IWIS 2015. u Varšavi.
Čestitamo Ivane i želimo još ovakvih i sličnih nagrada!