Apolitični

ITB Berlin: Slabiji buking početkom ožujka ne znači i slabu ukupnu sezonu

Usporeni buking početkom ožujka iz inozemstva za Hrvatsku ne znači i ukupno slabu sezonu, ali je velik izazov za turistički sektor od kojeg neki partneri očekuju akcije s nižim cijenama za određena razdoblja godine, kako bi popunili kapacitete pogotovo u svibnju i rujnu, prve su ocjene s najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu.

Već prvog dana ITB-a svi su razgovarali s partnerima, većinom touroperatorima i avioprijevioznicima iz Njemačke, kao i s glavnim tajnikom Europskog udruženja putničkih agencija-ECTAA Michelom de Blustom, koji je novinarima kazao da je za Hrvatsku i za ovu godinu vrlo optimističan.

“Južna Europa, gdje je i Hrvatska, ove godine zahvaćena je promjenom trenda potražnje zbog povratka Turske, koja bilježi trenutni porast bukinga iz Njemačke više od 50 posto u odnosu na isto lanjsko doba, ali Hrvatska, Crna Gora i Slovenija su na dobroj ruti i zbog grupnih tura kineskih i drugih turista s dalekih tržišta. Nejasno je još što će ove godine poduzeti Italija, za koju je buking također u zastoju, Španjolska je zbog pada već najavila akcije, a vjerujem da će Hrvatska zbog svoje jedinstvenosti na Mediteranu i bez akcija moći dobro proći”, poručio je de Blust.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay