Apolitični

IT i industrija videoigara mijenjaju sliku hrvatskog gospodarstva

Zanimanja vezana uz IT sektor deficitarna su, a zaposleni imaju natprosječna primanja. Neki su to od razloga zašto je bavljenje ovom djelatnošću primamljivo mladima, ali i investitorima.

Informatička tehnologija i industrija video igara i prije korona krize bile su poznate po višestruko većem rastu od ostatka hrvatskog gospodarstva te su glasile kao industrije budućnosti. Unatoč brojnim izazovima i neophodnim prilagodbama čak ih ni korona nije uspjela zaustaviti. Potreba za ubrzanom digitalizacijom otvorila im je nova vrata.

Jedan od velikih razloga zašto je ova industrija tako buknula za vrijeme korone je to da su ljudi bili doma, tražili su izvor zabave i sve ostalo. Ali isto tako mislim da i u zadnje vrijeme u Hrvatskoj vidimo da se video igre i fokus na proizvodnji video igara sve više izlazi u medijima, tako da vidimo sve veći interes kod ljudi, ističe Lovro Nola, stručnjak za gaming industriju.

Ove perjanice hrvatskog gospodarstva, kako ih neki nazivaju, često su bilježile rast i po 50 posto. Uz povećanje poslovanja, povećavao se i broj zaposlenih.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay