Apolitični

Istraživanje Bookinga: 64% ispitanika kaže da su im putovanja nikad važnija

Digitalna platforma za putovanja Booking.com objavila je rezultate istraživanja provedenog u siječnju ove godine među više od 28.000 putnika iz 28 država i teritorija, uključujući i 1.001 ispitanika iz Hrvatske. Istraživanje pokazuje da nakon mjeseci ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa, putnici konačno vide “svjetlo na kraju tunela”, zahvaljujući primjeni cjepiva i drugim medicinskim postignućima u borbi protiv bolesti covid-19.

Tako se dvije trećine putnika iz cijelog svijeta u 2021. u većoj mjeri nada putovanjima zahvaljujući predanosti primjeni cjepiva protiv covida-19, a jednako toliko putnika, 66 posto, navelo je kako im je to što nisu bili u mogućnosti više putovati u 2020. godini potaknulo još veću čežnju za putovanjima u ovoj godini.

Nadalje, 60 posto putnika spremno je prihvatiti da će moći putovati samo uz dokaz o cijepljenju, 73 posto pristalo bi na nošenje maske tijekom putovanja, a 64 posto bi i podržalo zabranu putovanja osobama bez maske. Dvije trećine putnika, pak, spremno je putovati isključivo u malim skupinama od dvije do šest osoba.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay