Apolitični

Ispunjen san Marka Tolje…

Zagreb, 2. prosinca 2015., KD Vatroslav Lisinski - Koncert Marka Tolje.Marko ToljaPhoto: Robert Gaspert

Marko Tolja dočekao je svoj san, održao je prvi samostalni koncert u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i oduševio sve prisutne. Sjajno raspoložena publika već je od prvih pjesama „Back to basics”, „Ljubav u boji”, „Za sreću drugo ime” odlično reagirala i dala naslutiti da će cijela večer proteći u sjajnoj atmosferi, a tome je Marko dodatno pridonio i zabavnim štorijama između pjesama. Jedan od svakako najemotivnijih trenutaka bio je kad se Marku na pozornici pridružila prva gošća, istinska diva Gabi Novak i s njim u duetu izvela Arsenovu „Sve što znaš o meni”.

Druga Markova dama bila je izvrsna Zrinka Cvitešić s kojom je Marko izveo pjesmu „Falling slowly”.
Publika je ove i sve druge izvedbe nagradila dugim pljeskom i na najljepši način nagradila Marka i sve glazbenike koji su bili u sjajnoj formi. Marko je u dvosatnom koncertu „prošetao” kroz sve faze svoje gotovo 10-godišnje karijere, od albuma „Stare dobre stvari”, preko „Vrijeme briše istinu” do posljednjeg „Ljubav u boji”. Osim autorskih na repertoaru su se našle i neke pjesme koje je slavnima učinio Frank Sinatra te Runjićeva „Nedostaješ mi ti”.
Pozornica Lisinskog bila je ispunjena brojnim vrsnim glazbenicima; za bubnjevima je briljirao Branimir Gazdik, za klavirom Zvjezdan Ružić, potom basist Vedran Ružić, gitaristi Zoran Majstorović i Ivan Pešut, brass sekcija koju su činili Darko Sedak Benčić (truba), Miro Taradi (trombon) i Oliver Ereš (saksofon), prateća vokalistica Djordjija Palić te gudački kvartet Prelude. Koncert je završio na najbolji mogući način, izvedbom autorske „Ne dirajte mi san” i dvostrukim pozivom na bis.
Čestitke za Marka!

Više u kategoriji: Glazba; Život
Izvor i foto: aquarius-records.com
D. Šabić, mag. nov.