Apolitični

Island već ima učinkovito oružje protiv koronavirusa? Testirali su svoj sprej za prehladu s enzimima bakalara i rezultati su zapanjujući

Dok se većina razvijenih zemalja u svijetu žuri s razvojem učinkovitog cjepiva protiv novog koronavirusa i bolesti COVID-19, čini se da Island već ima vlastito rješenje koje ne dolazi u obliku cjepiva.

Sprej za usta PreCold, njihove domaće proizvodnje, pokazao se vrlo učinkovitim protiv novog koronavirusa, a njegova je posebnost u tome što koristi enzime bakalara u svojoj formuli.

Islandski RUV prenosi da se PreCold sprej za usta, koji je namijenjen za korištenje pri prvim simptomima prehlade i koji koristi enzime bakalara, pokazao toliko učinkovitim u testiranjima da je uspio neutralizirati čak 98,3 posto virusa SARS-CoV-2, koji uzrokuje bolest COVID-19.

Sprej nanosi zaštitni sloj na ždrijelu, gdje se virusi koji uzrokuju običnu prehladu obično nakupljaju i razmnožavaju. Enzimi bakalara koje taj sprej koristi oslabljuju viruse i onemogućuju ih u razmnožavanju do granice kod koje bi zaražena osoba razvila prehladu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay