Apolitični

IRON MAIDEN: Engleski teškometalni šljakeri odbijaju položiti mačeve

I prvi album Iron Maidena nakon šestogodišnje stanke svirački je perfektan. Iako ima samo deset pjesama, traje više od 80 minuta

heavy metal

IRON MAIDEN

Senjutsu

Svašta se u popularnoj muzici mijenja, ali heavy metal, premda je i taj žanr mutirao tijekom desetljeća, ostaje postojan kano stijena, a pogotovo kad je u pitanju odanost poklonika. Najbolji primjer za takvu postojanost je ljubav fanova koja traje i obnavlja se prema Iron Maidenu koji pak ostaje na vrhu tog žanra i četiri desetljeća nakon što je mikrofon od Paula Di’Anna preuzeo Bruce Dickinson na trećem i za budućnost tog benda, ali i heavy metala ključnom, albumu “The Number Of The Beast”.

Vjernost fanova

I u Zagrebu se stvorio red pred dućanom Dancing Beara ne bi li se 3. rujna najrevniji obožavatelji Iron Maidena dočepali jedne od četiri-pet “fizičkih” verzija novog dvostrukog albuma “Senjutsu”. U doba digitalnog streaminga taj red za kupnju novog LP-a ili CD-a nije samo potvrda vjernosti fanova spram Iron Maidena čiji je frontmen Bruce Dickinson mnogo više od pjevača – jer je i pilot, mačevalac, proizvođač craft piva, kolekcionar teškog naoružanja, motivacijski govornik i pisac autobiografije – nego i kuriozitet u svjetlu današnjih navika slušanja glazbe. No Iron Maiden – na čelu s osnivačem Steveom Harrisom koji je kopačke West Hama davno zamijenio bas gitarom – već desetljećima uspješno igraju po svojim, a ne po uvriježenim i modi podložnim pravilima pop industrije.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay