Apolitični

Irena Žilić: ‘Sad kad me obradila Morcheeba, cijeli će svijet čuti za mene‘

Naša nagrađivana kantautorica Irena Žilić bila je gošća bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Otada, Irena kao da je vezana za slavne glazbenike – kontakti nisu posustali, naprotiv, upravo se dogodio vrhunac njihove suradnje.

– Ove nedjelje će biti pun Mjesec s kojim stiže i naš novi singl “The Moon”, koji će se naći na albumu “Blackest Blue”. Veliko hvala originalnoj autorici pjesme Ireni Žilić, koja je dopustila da ova predivna pjesma bude i dio našeg svijeta”, najavila je Morcheeba u nedjelju na dan kada su javnosti premijerno pustili singl koji potpisuje upravo naša Irena Žilić.

A nekoliko godina prije ovog uspjeha za Irenu je kritika imala samo riječi hvale. Opisivali su je kao jednu od najboljih predstavnica onog najkvalitetnijeg što hrvatska glazbena scena ima i bili uvjereni da će upravo taj zvuk nizati uspjehe i izvan naše zemlje. A ona je na takva predviđanja skromno komentirala: “Ma meni je samo bitno da radim na nečemu u čemu jako uživam”.

Cijeli članak i interview možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Kim Williams