Apolitični

IoT i AI studij na kojem će studenti studirati u Parizu i Zagrebu

Visoko učilište Algebra može se pohvaliti sve većim interesom studenata iz godine u godinu. Tako je u ovoj akademskoj godini, na Algebri više od 1.600 studenata, a cilj bio bi, istaknuo je na sjednici Gospodarskog vijeća dekan, doc.dr.sc. Mislav Balković, u narednih pet godina doći do oko 2.500 studenata.

Naglasio je kako , s obzirom na demografska kretanja u Hrvatskoj i činjenicu da će, zbog manjeg broja rođene djece i iseljavanja stanovništva, u narednim godinama broj kandidata za upis na visoka učilišta i sveučilišta i dalje predvidljivo biti u padu, Algebra kao svoj strateški cilj vidi internacionalizaciju studija i privlačenje većeg broja studenata iz inozemstva na studij u Hrvatsku. Dodao je kako u ovoj akademskoj godini više od 50 studenata iz inozemstva studira na Visokom učilištu Algebra na raznim vrstama programa i u raznim duljinama boravka, od jednog semestra do cjelokupnog studija.

Ključni koraci u privlačenju većeg broja inozemnih studenata su i respektabilne međunarodne suradnje, poput one nedavno uspostavljene s francuskim EPITECH-om, s kojim je u zajedničkoj suradnji razvijen diplomski studij “Interneta stvari i umjetne inteligencije“ (IoT & AI). Studenti će jednu godinu studirati u Zagrebu, a drugu u Parizu te potom ostvariti pravo na zajedničku diplomu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay