Apolitični

Investitori propalog kripto fonda u šoku: CEO kompanije u koju su uložili veliki novac – ne postoji

Kako bi privukli investitore u svoj hedge fond za kriptovalute HyperVerse, osnivači fonda odlučili su na mjesto izvršnog direktora dovesti jako i provjereno ime, osobu čiji će portfelj biti garancija za uspješno vođenje kompanije. Kao CEO-a odlučili su dovesti Stevena Reece Lewisa, čovjeka zavidne biografije i poslovnih uspjeha.

Potaknuti među inim i dovođenjem Lewisa, investitori su uložili veliki novac u HyperVerse, no pokazalo se kako je to bila velika greška. Fond se urušio i prema nekim predviđanjima, završio s gubicima od oko 1,3 milijarde dolara, a tisuće osoba ostale su bez milijuna dolara koje su investirale u njega. Čelni ljudu HyperVersea optuženi su da su se služili klasičnom piramidalnom shemom.

Dok prevare vezane uz kripto nisu iznenađenje, ono što je mnoge šokiralo jest činjenica da hvaljeni izvršni direktor tog fonda, Reece Lewis, čini se – uopće ne postoji. Glasine o tome mrežom su kružile još prije dvije godine, no nikada nisu potvrđene, a nedavno su novinari The Guardiana detaljno istražili cijelu priču te nisu pronašli niti jedan dokaz da bi on zaista mogao biti stvarna osoba, već izmišljeni lik s kojim su osnivači fonda htjeli privući investitore.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Anete Lusina